Lyckas med en bildstudio i en digital tid

Tiden då folk såg det som en självklarhet att trycka ut bilder på papper är förbi. Det finns fortfarande de som envisas med att ha fotoalbum. Och visst är det något särskilt med fina bilder som man kan hänga på väggen. För att en bildstudio ska lyckas i en digital tid så gäller det att nå ut till rätt personer. Om detta inte lyckas så kan det snart bli likvidation.

Undvik likvidation med rätt service

Maskinen som trycker ut papperskopior för fotoalbum är inte lika aktiv som tidigare. Men den finns kanske fortfarande på plats i butiken hos en bildstudio. Mer fokus ligger på tjänster som folk ännu vill ha. Det kan handla om vackra fotografier till särskilda tillfällen och om representativa bilder för nätet.

När en bildstudio har det som folk behöver så kan de fortsätta att jobba. Det blir kanske en ny väg som skiljer sig en del från det som tidigare var självklart. Men bildkonsten är fortfarande behövd. Då studion jobbar på rätt sätt så behöver man inte lägga ner med likvidation. Det går att fortsätta i full fart i helt ny riktning.

Glöm inte bort att all erfarenhet som har samlats under årtionden är värd mycket. Den behövs även i en digital tid då vi delar bilder och film snabbt. Därmed så behöver en bildstudio inte ens fundera på bilden av en likvidation om dagens behov av bildkonst bara kan mötas på rätt sätt.

Vi vill se bra ut online

När alla ska synas online så gäller det att se bra ut. Även om våra mobiltelefoner kan användas för att ta bilder av hög kvalitet så är det inte samma sak som den kvalitet en bildstudio kan leverera. Med tanke på hur mycket vi ljuger på Facebook så är det inte så konstigt att vi gör en hel del för att se bra ut.

Den här önskan om att visa ett visst ansikte utåt är något som en bildstudio har mycket att tjäna på. Det kan rentav vara skillnaden mellan att lyckas med verksamheten och likvidation. Med särskilda erbjudanden som är lätta att komma åt via nätet så kan en bildstudio få mycket att göra.

Det kan ju vara så enkelt att man hjälper folk med att fixa till sina egna bilder så att de ser bättre ut. Den som vill satsa lite mer på profilbilder online kan komma till studion och få hjälp av en äkta fotograf.

Genom att tänka utanför ramarna så kan en bildstudio som funderat på att avveckla bolag komma igen och lyckas. Nätet gör det möjligt att nå kunder från Sveriges alla hörn såväl som i den egna staden.

22 Aug 2019