Laminera bilder för hållbarhet

Du som har bilder som du antingen vill använda i försäljningssyfte eller som helt enkelt innebär dyrbara minnen borde fundera på laminering som ett sätt att garantera lång livslängd för bilderna. Alla har nog någon gång upplevt hur gamla fotografier eller bilder veckar sig och går sönder i kanterna, och vid dessa tillfällen är det bara en fråga om tid innan fotografiet helt går sönder. Det här löser man genom att laminera bilder, stora som små. Dessutom ser det knappast så professionellt ut med slitna, nedgångna skyltar som reklam för ditt företag. Så vad du än vill göra med dina bilder, satsa på laminering.

Varför laminera bilder?
Du som värderar fotografiers unika värde när det kommer till minnesvärda ögonblick bör alltid laminera bilder som är speciella för dig. På detta sätt spelar det ingen roll hur ofta du tittar på dem eller har dem framme på en utsatt plats i ditt hem, de kommer fortsätta att ha samma glans och skrynkelfria yta år ut och år in. Du väljer själv vilken bildstorlek du vill ha, så du kan exempelvis förstora en extra snygg bild och ha på väggen eller använda vid en fest. Möjligheterna är nästan oändliga så du väljer själv hur du vill ha det. Allt från ett enkelt utskrivet fotografi till större, avancerade reklamskyltar kan lamineras på ett snyggt sätt.

Professionell look
Vare sig du vill laminera bilder för privat bruk eller som del i exempelvis reklamkampanjer för ditt företag så kan du se till att resultatet blir snygg och proffsigt, och i din stil. Du väljer själv vilken typ av plast du vill ha så att du kan få en yta som är blank, halvblank eller matt. De olika typerna passar olika väl beroende på vad du ska använda bilden till. För skyltar som ska vistas utomhus är det bra att få så god vattentålighet som möjligt, och då passar dubbel laminering som är blank eller halvblank. Även sådant som ska användas i utomhusmiljö, såsom orienteringskartor, är perfekta för laminering då de på så sätt kommer kunna stå emot allt ifrån fukt och smuts till UV-strålning.

Bra idéer
Så vad kan man då använda laminerade bilder till, förutom reklamskyltar eller andra affärssammanhang? Ett bra exempel där laminering markant förbättrar utseende och kvalitet är studentskylten för någon som tar studenten. Många är de stolta familjerna som trängs på tunnelbanan för att gratta den lyckliga, och de allra flesta har skyltar med charmiga barndomsbilder på den nu unga vuxna studenten. Men en förstorad olaminerad bild som helt enkelt har klistrats på en bit kartong kommer med allra största sannolikhet snabbt gå sönder, kanske till och med redan på vägen till firandet. Ett annat tillfälle då du bör satsa på laminering är stora födelsedagsfester där du använder foton till att skapa ett kollage med bilder på födelsedagsbarnet. Kollaget får både en snyggare, blankare yta och kan behållas som minne efter att festen är över.