Ta bilder då ni ska starta aktiebolag

En stor del av bildandet av en verksamhet är marknadsföring. Det spelar mindre roll vad ni ska jobba med. Det är svårt att hitta en bransch där marknadsföring av aktiebolaget inte behövs. En del av att starta aktiebolag är att se till att det finns representativa företagsbilder. Porträtt av chefer bör finnas med på hemsida såväl som i sociala medier.

Starta aktiebolag med bildmaterial

Något som kan påverka det förtroende som kommande kunder känner är vetskapen om vilka ni är och vad ni kan. På er hemsida så kommer det att finnas en del som handlar om er bakgrund och vad ni står för. Där bör det finnas bilder som berättar mer.

En bildstudio kan ta porträtt och kan också komma på besök. När ni beskriver er verksamhet så är det en fördel att ha verkliga bilder. Hellre än att använda bildarkiv så bör ni alltså få verkliga fotografier från ert företag.

Så snart som ni har bestämt er för att starta aktiebolag så bör ni alltså fundera lite på när och var det ska fotograferas. Boka in en duktig bildstudio som kan komma på besök eller jobba uteslutande i en professionell studio.

Varför inte bara ta fram mobilen?

Det blir ju finfina bilder med en mobiltelefon! Det är klart att ni kan ta bilder och filma med mobilen. Det kan vara en viktig del av er kommunikation med kunder. Men bilder som man tar själv med en mobiltelefon blir aldrig lika proffsiga som de som kommer från en bildstudio.

Om ni vill tas på allvar och se riktigt bra ut så är det bättre att få hjälpen av äkta fotografer som kan sitt jobb. De vet hur bilder ska tas för att förmedla en viss känsla. Betänk att folk som söker efter partners betalar för att få rätt bilder för att snabba på processen. Ni kan tänka likadant fast att det är kunder ni är på jakt efter.

Arkivbilderna är ju fina

Bilder på möten ser bra ut och idag så kan man hitta arkivbilder som är naturliga, professionella och mycket inbjudande. Problemet är bara att ni inte är de enda som har hittat dessa bilder. När en potentiell kund ser samma personer på er hemsida som på andra så känns det falskt. Det är inte bra.

Det gäller att ha verkliga bilder. Det ska vara personer och maskiner som verkligen finns hos er. Det skapar en äkta känsla och dessutom så kommer potentiella kunder att lära känna er innan ni ens pratar. Det är värt mycket.

Så kontakta en bildstudio då det blir dags att starta aktiebolag. Arbetet med bildkonst är en viktig del av er marknadsföring och det gäller att börja på rätt fot!

20 Jul 2019