Likvidera aktiebolag eller flytta hem fototjänsterna

I början av 2000-talet fanns det fortfarande gott om fototjänster centralt i städer. Även om folk hade börjat använda sig av digitala kameror fanns det fortsatt ett intresse av att få bilder tryckta i pappersformat. Men under åren som gick blev en vanlig fråga för fototjänstägare om de skulle likvidera aktiebolag eller flytta hem tjänsten.

Likvidera aktiebolag eller flytta hem

Flytta hem eller till en plats med lägre hyra var det väl snarare fråga om. Många fotobutiker som tidigare haft fullt upp med att framkalla folks hemmafilmrullar till fina bilder insåg att det här var något som snart skulle bli ett minne blott. Att likvidera aktiebolag eller dra ner på kostnaderna och tänka om, det blev målet för många.

Folk behöver fortsatt professionella bilder

Behovet av fina passbilder och körkortsbilder har inte förändrats. Det här är en tjänst som fortfarande är aktuell. För de som fick inse att tidigare jobb med framkallning av film inte längre drog in lika mycket pengar var det här ett område att jobba mer med.

Men då kostnader för centrala lokaler inte gjorde det rimligt att ligga kvar på samma plats kunde många städer se att bildbutiker flyttade adress. Antingen hem till personen som drev bolaget eller till ett billigare läge.

De som behöver foto till körkort och pass kommer nämligen att ta sig till den fotograf som kan göra detta på rätt sätt och smidigt och snabbt. Om det dessutom finns gott om parkering nära fotografen kan det ju vara ett plus. Det är inte lika självklart i en stadskärna.

Nya spännande uppdrag

Den som vågade tänka bortom att likvidera aktiebolag och spara in förluster när fotobranschen förändrades kunde se fram emot nya spännande uppdrag. Ett exempel på detta är flygbilder.

Med drönare går det att ta bilder såväl som att spela in film från ovan, som en fågelfotograf fast mycket mer avancerat. Det här är en tjänst som blir alltmer populär. Särskilt inom reklambranschen där man gärna tar till denna vinkel för att skapa en effekt.

Att jobba med att ta flygbilder kräver ju inte dyra lokaler. Det här är något som är fullt möjligt att jobba med hemifrån. Fotografer som såg den här typen av möjligheter och flyttade hem eller till billigare lokaler insåg att deras verksamhet kunde ta en ny och mycket spännande riktning.

Nätet bjuder på fantastiska möjligheter

Även den som drivit fotobutik i en liten stad har med nätets utveckling fått många möjligheter. Att nå nya kunder via nätet är fullt möjligt och det finns behov av fotografer och personer som kan redigera bild över hela landet.

Dessutom är det ju nu mycket vanligt att folk söker efter bildmaterial online. Tidigare arkiv som bara jobbat mot tidningar och reklambyråer har nu en enorm publik världen över. Vissa tjänster med bilder online är helt gratis men tjänar ändå stora pengar på nya smarta system som gör det möjligt att sälja mer avancerade bildtjänster till de som är intresserade av detta.

23 Jun 2021