Köpa lagerbolag för att starta fotoservice online

Om du vill starta en fotoservice online eller kanske öppna en butik så kan ett lagerbolag vara en bra lösning. Det går att starta aktiebolag själv. Du kan registrera ditt nya bolag med Bolagsverket och vänta några veckor på att få allt som du behöver för att börja sälja. Men det här är inte alltid det bästa valet. En del ser en stor fördel med att komma igång på en gång tack vare att lagerbolaget är redo att användas.

Fördelar med ett lagerbolag

När det är så att du är helt på det klara med hur du ska driva din fotoverksamhet online eller i butik så är det givetvis så att du inte vill vänta hur länge som helst på att komma igång. Det kan ju vara så att du redan nu har uppdrag men kunden kan inte betala för ditt arbete då du inte har ett bolag. Dessutom så kan du ju inte köpa in material och göra allt annat som krävs för att du ska kunna driva din fotoverksamhet på ett smidigt sätt.

Om du köper ett lagerbolag så är allting klart. Det här bolaget har ännu inget namn, och det har heller ingen beskrivning av verksamhet. Det är något som du måste fylla i vid köpet. Dessutom så är det viktigt att tänka på att du ska lägga in minst 50 000 kronor i aktiekapital. Det här är pengar som du måste ha redo då du köper lagerbolaget.

Börja smått

Ett tips kan vara att börja smått. Om aktiebolag inte är rätt bolagsform för dig just nu så är det ingen mening med att köpa lagerbolag. Hellre än att stressa framåt så kan du börja som enskild firma. Det går att byta mot aktiebolag längre fram då din ekonomi kräver detta. Hur du ska börja och om lagerbolaget är rätt val för dig är en mycket individuell fråga. Du behöver få proper vägledning för att veta vad som blir bäst.

Fatta ett genomtänkt beslut

För att fatta ett genomtänkt beslut så ska du se till att prata med en person som förstår fördelar och nackdelar med olika bolagsformer. Det är jättebra att du kan komma igång snabbt med lagerbolaget men du har ju inte vunnit mycket på att köpa det då du egentligen skulle ha börjat med enskild firma.

Ibland så kan du få rådgivning från bolaget som säljer lagerbolag. Det här kan vara en fördel men kom ihåg att de antagligen vill sälja och därmed kan pusha för lagerbolaget. Om du har tid på dig att sköta registreringen själv så ska du också ta hjälp. Det här måste göras på rätt sätt för att det ska bli lagligt.

14 May 2018