Kom ihåg datum sommardäck med ljud och bild

Sista datumet för vinterdäck är den 31:a mars och då kan det vara hög tid att skaffa nya sommardäck för att köra säkert och bekvämt på de svenska sommarvägarna. Lagen för vinterdäck gäller mellan den första december och den sista mars, men om det är så att man därefter fortsatt har snö och is så behöver man ju inte byta till sommardäcken.

Svårt att komma ihåg datum sommardäck

Man kan förstås alltid vända sig till företag som Alven & Ingvarsson som ger god information om däck online och via kundtjänst för att ta reda på datum sommardäck, men det kan också vara smart att göra något rent praktiskt som upprepas år efter år. Med ljud och bild så kan man se till att man aldrig glömmer att det är dags att byta så att man kör säkert.

Bra appar med ljud och bild

Har man en smartphone så är det enkelt att ladda ner en app som man kan använda som en slags däckarklocka. Man stället helt enkelt in ett datum en tid före det datum som gäller som sista datum för dubbdäcken så att man får en påminnelse.

Med moderna appar så får man både ljud och bild så att man verkligen inte kommer att glömma bort vad det är man blir påmind om. En snygg bild på ett sommardäck eller kanske en liten filmsnutt som påminner om hur farligt det är med vattenplaning är allt som ska till för att man inte ska skjuta på det där med att boka tid på däckverkstaden.

Tänk på att ge dig själv god tid

Det är många som är tidsoptimister och man tänker sig att det kommer att räcka bra att få en påminnelse mot slutet av mars. Men om det här är ett år då det blir varmt tidigt och man kör omkring med däck som inte är gjorda för varmare temperaturer så har man ett problem.

Det är bättre att få påminnelsen i god tid så att man hinner boka med verkstad och kanske beställa nya däck. Det kan ju ta lite tid innan man får en lucka i kalendern så att man hinner med däcken.

Fysiska påminnelser i bilen

Det finns de som inte tycker att det där med appar och alarm på telefonen fungerar så bra. Det går då lika bra att ha en fin bild med datum i bilen. Sätt bilden på dörren vid förarsätet eller kanske på instrumentbräden. Det här behöver alls inte vara en stor bild. En liten bild med ett fint däck mot en blå sommarhimmel och så ett datum är allt som ska till för att du ständigt ska bli påmind om det där med däcken.

Den här typen av påminnelse är också bra då du svänger in på macken så att du kan komma ihåg att kontrollera däckens lufttryck och mönsterdjup med jämna mellanrum.

10 Jun 2016