Fungerar snabbavveckling för en bildstudio?

Det spelar egentligen ingen roll om ditt företag sysslat med tillverkning av fotoramar eller om du har jobbat som fågelfotograf. När du har lagt ner ditt bolag och det bara finns som vilande ab så kan du välja snabbavveckling för att slippa vänta mer än ett halvår på att få pengarna ur bolaget.

/pafagel.jpg

Snabbavveckling beror inte på typ av verksamhet

För servicebolag som erbjuder snabbavveckling så är det inte viktigt vad bolaget de ska likvidera har sysslat med då det var aktivt. De kommer att se på helt andra saker för att avgöra om de vill tacka ja till att köpa ab för dig för likvidation.

Du måste till exempel ha all bokföring i ordning. Alla formella papper för bolaget ska vara korrekta och finnas. Dessutom ska du ha pengar som tillhör bolaget ordnat på ett företagskonto. Du får en lista med sådant som du ska skicka in för snabbavvecklingen. Om allt är i sin ordning så kan du sälja ab på detta vis.

Det går snabbt att avveckla med snabblikvidation

Förutsatt att du har alla papper som krävs och inga frågetecken finns så kan du faktiskt bli klar med din försäljning av ab på några dagars tid. Kanske snabbare! Det här beror lite på när du kontaktar en bolagsservice.

Om de har mycket att göra kanske du får vänta lite. Det finns tidpunkter på året då det tar längre tid att få hjälp med snabbavveckling för att många då vänder sig till bolagstjänster för hjälp med detta.

Dessutom kan det ju vara så att man jobbar med personlig service och vill se till att ditt ärende sköts med vanliga telefonsamtal och mer. Det tar mer tid men är väl värt det eftersom du får mycket större trygghet på detta vis.

 

Om du behöver tips och råd

När du har drivit en bildstudio är du ju inte expert på företagsekonomi och det är kanske första gången du lägger ner ett bolag. Du inser att det är fullt möjligt att sköta detta själv men drar dig kanske för att likvidera då du känner att det kommer att ta för mycket av din tid.

Det är inte så dumt att rådgöra med någon som är väl insatt i detta område för att se vad som kommer att bli bäst för dig. Med tanke på hur snabb den här avvecklingen är så behöver du ju inte skynda.

Om du finner en bra bolagsservice så ger de dig säkert lite tips och råd inför snabbavveckling så att du kan fatta korrekt beslut. Faktum är att du även bör undersöka vem som ska få köpa ab från dig för likvidationen. Det bör vara en seriös aktör som är godkänd av Finansinspektionen.

27 Sep 2022