Bättre sensor och mindre brus önskas

Jag är ofta ute på företag och fotograferar i produktionsmiljö. Det är inte så smidigt att flytta stora tunga maskiner och det går sällan att ersätta befintligt ljus med blixtljus. Ute i produktionen är det ofta dålig belysning och nästan alltid blandljus. Det går att göra mycket i efterhand men det ställer en hel del krav på kamerautrustningen. 

Jag kör Canon och de är väldigt bra på mycket men brus i skuggpartier har inte varit dess starkaste sida. På senare år har dock deras sensorer blivit bättre och i de senaste modellerna går det att trolla fram mer info i skuggpartierna än tidigare, utan att bruset blir allt för stort problem.

För ett par dagar sedan var jag ute på ett företag och fotograferade förpackningsmaskiner och sträckfilmsmaskiner. Ljuset var halvtaskigt och skuggpartierna blev lite brusiga. Jag är en noggran person så beslutet att köpa en ny kamera med en bättre sensor blev lätt. Kameran jag siktar på är helt ny och har inte kommit ut på marknaden ännu, så jag får vänta några veckor till innan jag får den. En lååång väntan med ett barns nyfikenhet :-)

Mycket har hänt på kamerasidan på några år. Korn i negativ har ersatts av digitalt brus.

4 May 2016